Recordman Openda! Rode Duivel heeft snelste hattrick ooit beet in Ligue 1

12-03-2023 13:53 Laatste update: 13:57
5

In de Ligue 1 neemt RC Lens het op tegen Clermont Foot, waarin Löis Openda de grote uitblinker is. Na amper 45 minuten voetballen heeft de Rode Duivel ook een record beet.

Openda zat bij RC Lens in een moeilijkere periode, maar heeft die tegen Clermont Foo helemaal weggevaagd. De ploeg van de Rode Duivel staat na 45 minuten voetballen op een 0-3 voorsprong en mag daarvoor Openda bedanken, die met een zuivere hattrick zijn ploeg aan die voorsprong hielp.

Om het nog wat knapper te maken, heeft Openda met die hattrick ook een record beet. Zijn eerste treffer scoorde hij in minuut 30, zijn laatste slechts vijf minuten later. Daarmee scoorde onze landgenoot de snelste hattrick ooit in de geschiedenis van de Ligue 1.

Daarmee zit het jeugdproduct van Club Brugge na 27 competitiewedstrijden aan twaalf doelpunten.