De Mil voor Club Brugge - Standard:  Natuurlijk is het moeilijk voor de spelers

De Mil voor Club Brugge - Standard: "Natuurlijk is het moeilijk voor de spelers"

12-03-2023 12:55

Deze week nam Club Brugge afscheid van de Champions League en trainer Scott Parker. Rik De Mil staat zondag bij Blauw-Zwart voor de groep. De interim-trainer stond kort voor de match tegen Standard de pers te woord.

De voorbije weken had Club Brugge het moeilijk. In de competitie werd amper gewonnen en het afscheid van het Kampioenenbal tegen Benfica was er eentje om snel te vergeten. "Natuurlijk is het moeilijk voor de spelers", aldus De Mil via de officiële kanalen van Club Brugge.

De voorbije dagen was De Mil niet alleen de interim-trainer, maar zeker ook een luisterend oor voor de spelers. “We praten veel. Ik heb een aantal frustraties laten bespreken en hen vragen laten stellen."

Zondag moet Club Brugge tegen Standard de rug rechten. "Een aantal zaken zoals vertrouwen moet je weer opbouwen. Ons systeem? Ik wil vooral dynamisch voetbal zien, indien nodig kunnen we switchen."

Tegen Standard kan De Mil geen beroep doen op Brandon Mechele. De verdediger is geschorst. Hierdoor verschijnt Jorne Spileers aan de aftrap bij Blauw-Zwart.