Geen kansen voor Engels bij Club Brugge: Hoopte op minstens plek in A-kern

Geen kansen voor Engels bij Club Brugge: "Hoopte op minstens plek in A-kern"

10 maart - 21:16
12

Club Brugge nam deze winter afscheid van Arne Engels, die richting FC Augsburg trok. De jonge middenvelder krijgt daar volop zijn kans en blinkt wekelijks uit. Kansen die hij bij Club Brugge niet kreeg.

De middenvelder weet ook niet waarom hij nooit minuten kreeg bij de Bruggelingen. "Die vraag zou je moeten stellen aan de mensen bij Club. Er vonden wel gesprekken plaats, maar die leidden niet tot wat ik wilde", zegt Engels in Het Laatste Nieuws.

Bij Club NXT was hij één van de sterkhouders, maar een kans bij de A-ploeg zat er voor Engels niet in. "Ik hoopte om minstens opgenomen te worden in de A-kern. Dat is niet gebeurd. En toch besefte ik dat ik daar wel de kwaliteiten voor had. Het was een slimme zet om het elders te proberen en in mezelf te geloven", geeft hij aan.

Club NXT is in de Challenger Pro League ook bezig aan een bijzonder goed seizoen en staat op een derde plek in de stand. Speelminuten zaten er voor de jonkies uit die ploeg echter amper tot niet in. Inmiddels is Engels wel een basispion bij een ploeg uit de Bundesliga en was hij in acht partijen al goed voor twee assists.