Rappe Union-aanvaller Vertessen: ''Wil me wel eens meten met Mbappé op snelheid''

Rappe Union-aanvaller Vertessen: ''Wil me wel eens meten met Mbappé op snelheid''

09-03-2023 16:00
24

Yorbe Vertessen is nog maar net binnen bij Royale Union Saint Gilloise, maar de aanvaller liet zich meteen gelden. Vooral de snelheid van de rappe aanvaller valt op. Zelf zou Vertessen zich dan wel eens willen vergelijken met Kylian Mbappé op snelheid.

''Helaas nog niet, ik zou het wel eens leuk vinden om me met hem te meten'', vertelde Vertessen aan Het Laatste Nieuws over het vergelijken van zijn snelheid met die van Mbappé.

''Maar ik ken mijn maximumsnelheid niet precies. Ik weet dat ik heel snel ben op de eerste meters, maar door mijn korte benen kan ik ook iets moeilijker een heel hoge topsnelheid halen'', zei Vertessen die graag eens een wedstrijdje sprint met Mbappé lijkt te willen doen.

''Ik heb die snelheid wat geërfd van mijn vader, die was ook heel snel'', aldus de aanvaller die vertelde dat de appel niet ver van de boom is gevallen wat snelheid betreft.

Vertessen kwam afgelopen transferperiode over van PSV op huurbasis. De aanvaller speelde tot nu toe 5 Jupiler Pro League-matchen voor Union en daarin kwam Vertessen 2 maal tot scoren en 2 maal tot een assist. De aanvaller mag het donderdagavond laten zien tegen Union Berlin in de achtste finales van de Europa League.