Degryse voor Club Brugge-Standard: Deila wist zijn stempel wel te drukken

Degryse voor Club Brugge-Standard: "Deila wist zijn stempel wel te drukken"

09-03-2023 09:59
15

Marc Degryse analyseert de problemen bij Club Brugge. De nederlagen stapelden zich op en het bestuur van de regerende landskampioen koos ervoor om Scott Parker op straat te zetten. 

Veel tijd om na te denken heeft Club Brugge niet. Zondag volgt alweer een cruciaal duel met het oog op een top vier plek. Standard trekt naar het Jan Breydel met de hoop een goede zet te doen in hun race voor een plek in Play-Off 1. De mannen van Ronny Deila zullen ongetwijfeld proberen te profiteren van de periode van instabiliteit bij Club Brugge. 

Eerst Carl Hoefkens, nu Scott Parker. Volgens Degryse ligt de fout bij het bestuur. Club Brugge is in een situatie beland die te wijten valt aan Verhaeghe en Mannaert. Dat gelooft Degryse. “Absoluut”, klinkt het bij de analist in HLN. “Het bestuur heeft het belang van een goeie trainer onderschat. Ze dachten dat het allemaal niet zoveel meer uitmaakte wie voor de groep zou staan, aangezien de structuur bij Club zo goed is en de kern kwalitatief sterk is”. 

Volgens Degryse begon het afgelopen zomer al fout te lopen. Hij meent dat Club Brugge geloofde dat het met Hoefkens zélf een coach kon opleiden. “Maar zo werkt het dus niet. Die conclusie zullen Verhaeghe en Mannaert, die in de diepste crisis sinds de overname zijn beland, nu toch ook moeten trekken”, aldus Degryse. 

Degryse maakt de vergelijking met Standard en Ronny Deila. “Dat het wél belangrijk is wie voor je spelers staat bewijst Deila met Standard”. Met een kern waarvan Degryse niet had gedacht dat ze zouden meedoen voor de Champions' Play-offs, staat Standard er toch goed voor. “Deila heeft zijn stempel weten te drukken. Hij haalt het maximale uit een groep die niet uitmuntend is”, besluit Degryse.