Antwerp doet beroep op de jonkies, Van Bommel kiest voor de jeugd

Antwerp doet beroep op de jonkies, Van Bommel kiest voor de jeugd

08-03-2023 11:14
9

Royal Antwerp FC zit in een goede periode en presteert steeds beter onder de leiding van coach Mark van Bommel. Ook steeds meer jonkies krijgen speelminuten en daar mogen ze onder andere Van Bommel voor bedanken.

The Great Old won afgelopen weekend nog met overtuigende 5-0 cijfers tegen KV Mechelen en deed daarin een beroep op flink wat jonkies. Maar liefst vijf jeugdproducten kwamen tijdens die partij in actie. Zo mochten Arthur Vermeeren (18), Kobe Corbanie (17), Milan Smits (18), Gerard Vandeplas (17) en Zeno Van den Bosch (19) opdraven. Die laatste krijgt ook steeds meer minuten.

Van den Bosch mocht de laatste partijen steeds vaker spelen bij Antwerp. Deels door blessures, maar ook door het gebrek aan opties achterin. Een bewuste keuze, zo blijkt. Antwerp nam afgelopen winter namelijk afscheid van Dinis Almeida en zocht naar een vervanger, maar dat zag Van Bommel niet zitten.

Bij Gazet van Antwerpen klinkt namelijk dat de Nederlandse coach het niet nodig vond om een nieuwe verdediger te halen. Hij achtte Van den Bosch klaar voor het grote werk en gaf hem de laatste weken met succes ook flink wat minuten. Voorlopig zit de negentienjarige verdediger aan drie partijen voor The Great Old. Dat kunnen er door de blessure van Toby Alderweireld de komende weken mogelijk nog een pak meer gaan worden.