Lokonga voor even terug bij RSC Anderlecht: Het is een speciaal gevoel

Lokonga voor even terug bij RSC Anderlecht: "Het is een speciaal gevoel"

1 maart - 14:10 Laatste update: 16:41
5

Albert Sambi Lokonga was weer even terug op het oude nest. De centrale middenvelder van Crystal Palace was te gast bij het duel tussen RSC Anderlecht en Standard Luik. De 23-jarige Lokonga houdt nog altijd van zijn oude club Anderlecht.

Lokonga was samen met zijn moeder te gast bij de topwedstrijd en reageerde op zijn reünie bij Anderlecht. "Het is een speciaal gevoel, vooral om daar met mijn moeder heen te gaan. De fans waren al enthousiast voor de wedstrijd, het was ontroerend", citeert RTBF het interview met Pierre Deprez.

Lokonga vertelt ook over zijn vertrek bij Anderlecht. De centrale middenvelder werd gekocht voor 17,5 miljoen door Arsenal FC en vervolgens verhuurd aan Crystal Palace. "Ik werd niet weggeduwd door Anderlecht. De club stond er zelfs voor open dat ik nog een seizoen zou blijven, maar van mijn kant was Arsenal een aanbod dat ik niet kon weigeren, dus ik zei dat het beter voor me was om te vertrekken", vertelde Lokonga.

Lokonga werd ook gevraagd naar een mogelijke terugkeer naar Anderlecht aan het einde van zijn carrière. De Rode Duivel ziet dit als een mogelijkheid. "Op een dag ga ik terug, maar ik weet voorlopig nog niet wanneer dat zal zijn. Ik kom terug en maak daar mijn carrière af", vertelde de middenvelder.

Lokonga begon in 2016 bij Anderlecht onder-17 en werkte zich binnen 2,5 jaar naar het eerste elftal van Anderlecht. In de zomerse transferperiode van 2021 klopte Arsenal aan de deur om de speler over te nemen. Lokonga heeft dit seizoen 19 wedstrijden gespeeld voor Crystal Palace.