Hazard verkozen tot ‘slechtste speler van het jaar’ door de lezers van Marca

Hazard verkozen tot ‘slechtste speler van het jaar’ door de lezers van Marca

01-03-2023 08:59
8

Maandag stonden The Best Fifa Football Awards op het programma. Lionel Messi ging met de eer van beste speler gaan lopen. Marca smeet het over een andere boeg en liet haar lezers stemmen voor de slechtste spelers van afgelopen jaar. 

“Elke prijs heeft haar evenknie in de slechte versie”, schreef de Spaanse krant. Marca opperde zelf al een aantal genomineerden. Ook Eden Hazard stond in dat lijstje. Harry Maguire, Pierre-Emerick Aubameyang, Kalidou Koulibaly, Kasper Dolberg en Dele Alli ‘pronkten’ naast de voormalige Rode Duivel. 

"De kwaliteit van de spelers op deze lijst staat niet ter discussie”, opent de Spaanse krant. “Het is echter duidelijk dat de laatste maanden niet hun beste waren." Er bleek weinig twijfel wie nu met de pijnlijke prijs ging gaan lopen. Maar liefst 15000 lezers stemden voor Hazard. Daarmee werd de aanvaller van Real Madrid met een absolute meerderheid van 15% verkozen tot slechtste speler van het jaar. Misschien lijkt de titel ‘meest onfortuinlijke speler’ meer op zijn plaats te zijn. Maguire (14%) en Dele Alli (9%) completeerden het podium.