Spelersbus Standard bekogeld door Anderlecht-hooligans: Kon hem overrijden

Spelersbus Standard bekogeld door Anderlecht-hooligans: "Kon hem overrijden"

28-02-2023 16:15 Laatste update: 16:17
34

Het duel tussen Standard en RSC Anderlecht zorgt wel vaker voor schermutselingen en dat was ook afgelopen zondag weer het geval. De spelersbus van Standard werd stevig gevandaliseerd en dat had ook bijna bijzonder zware gevolgen.

Na de wedstrijd werd de spelersbus van Standard bekogeld door enkele hooligans van RSC Anderlecht. Er was op dat moment ook geen politiebegeleiding, al geeft de politie aan dat die voor later voorzien was en de spelersbus dus had moeten wachten.

Het vandalisme van enkele hooligans had ook bijna zware gevolgen, geeft de chauffeur van de spelersbus aan. "Er waren mensen die ons aanvielen met straatstenen, ijzeren staven en takken van bomen", geeft hij aan in La Dernière Heure. "Dee vandaal die in de weg stond om een stoeptegel door mijn raam te gooien mag van geluk spelen, want ik had hem omver kunnen rijden", aldus de chauffeur.

Zover kwam het gelukkig niet en er vielen er geen gewonden. De schade aan de spelersbus zou wel tot in de duizenden euro's oplopen. Bij Standard heeft men ook besloten om een klacht in te dienen.