Grote zorgen voor Vitesse: stadionproblemen zorgen voor onzekerheid over licentie

Grote zorgen voor Vitesse: stadionproblemen zorgen voor onzekerheid over licentie

28-02-2023 16:30

Een harde klap voor Vitesse: de Nederlandse club heeft het kort geding tegen de stadioneigenaar en de exploitatiemaatschappij verloren en moet het GelreDome (het stadion, red.) in principe volgend seizoen verlaten. De rechter heeft dinsdag uitspraak gedaan en het vonnis is in het nadeel van de Arnhemse club uitgesproken.

Hierdoor is het onzeker of Vitesse nog een proflicentie kan krijgen. Het huidige huurcontract loopt eind september van dit jaar af. Inzet van het kort geding was om gedurende de looptijd van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht, in ieder geval tijdens het seizoen 2023/2024, in het GelreDome te kunnen blijven spelen. 'Vitesse beraadt zich na het vonnis van de rechter op vervolgstappen', klinkt het op de clubsite.

Vitesse benadrukt zich te blijven inspannen om de stadionkwestie op lange termijn op te lossen. De club staat in nauw contact met de KNVB en blijft gesprekken voeren met de stadioneigenaar en de exploitatiemaatschappij. 'De uitspraak van de voorzieningenrechter is voorlopig van aard. Vitesse vertrouwt onverminderd op een positieve afloop van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht. De club heeft er zodoende vertrouwen in dat het komend seizoen gewoon in GelreDome zal spelen.'

De KNVB eiste dat Vitesse uiterlijk deze dinsdag duidelijkheid zou verschaffen over de speellocatie voor volgend seizoen. Nu dit niet is gelukt, dreigt Vitesse bestraft te worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Arnhemmers eerst een geldboete wordt opgelegd. Een mogelijke sanctie van de voetbalbond is het intrekken van de proflicentie. Dat zou betekenen dat Vitesse na 130 jaar ophoudt te bestaan.