'Tedesco moet meteen puzzelen en ziet pion afvallen bij de Rode Duivels'

'Tedesco moet meteen puzzelen en ziet pion afvallen bij de Rode Duivels'

28-02-2023 16:01
17

In zijn eerste selectie voor de Rode Duivels zal nieuwe bondscoach Domenico Tedesco meteen moeten puzzelen. De Italiaans-Duitse trainer zal namelijk geen beroep kunnen doen om Youri Tielemans.

In het duel tegen Arsenal liep het fout af voor Tielemans en raakte onze landgenoot geblesseerd. De middenvelder heeft last van de linkerenkel en staat volgens Het Laatste Nieuws zo'n vier tot zes weken langs de kant.

Slecht nieuws voor Leicester City, maar ook voor de Rode Duivels. De nationale ploeg begint eind maart aan de EK-kwalificatiecampagne met een partij tegen Zweden. Dat zal dus hoogstwaarschijnlijk zonder Tielemans zijn. Voor Tedesco wordt het meteen puzzelen op zijn middenveld, waar voor Tielemans een basisplek werd verwacht.

Ook Tielemans, die dit seizoen goed was voor ver doelpunten en één assists in 29 partijen, een slecht moment voor een blessure. De middenvelder heeft een aflopend contract bij Leicester City en kon zich nog wat extra in de kijker spelen van andere clubs. Nu moet hij echter revalideren.