Milan heeft De Ketelaere en Saelemaekers slechts kort nodig om Atalanta te vloeren

Milan heeft De Ketelaere en Saelemaekers slechts kort nodig om Atalanta te vloeren

26-02-2023 23:08 Laatste update: 23:08

AC Milan heeft Internazionale vervoegd als runner-up in de Serie A, weliswaar op erg ruime afstand van koploper SSC Napoli. Tegen Atalanta Bergamo haalde de titelverdediger het met 2-0. Charles De Ketelaere en Alexis Saelemaekers mochten in het slot nog komen meeproeven van de zege.

Na enkele belabberde weken heeft Stefano Pioli het weer iet of wat op de rails in Milaan. Tegen Atalanta boekten I Rossoneri toch al hun vierde overwinning op een rij, ditmaal eens niét met 1-0. De Belgische inbreng is dezer dagen wel beperkt in San Siro. Met Charles De Ketelaere, Divock Origi, Alexis Saelemaekers én Aster Vranckx zaten onze vier landgenoten in zwart-en-rood allemaal op de bank.

Niettemin slaagde Milan erin om het laken naar zich toe te trekken. Na 25 minuten werd de ban gebroken door ... Atalanta-speler Juan Musso, die echter pech had op een stevige volley van Théo Hernandez. De bezoekers moesten zo reageren, maar dat lukte onvoldoende. De Ketelaere werd een kwartier voor tijd ingebracht om de wedstrijd helemaal over de streep te trekken, net als good old Zlatan Ibrahimovic overigens. De Zweed keerde terug na een maandenlange revalidatie.

Uiteindelijk zou de beslisssing ook in het slot vallen. Junior Messias bekroonde zijn puike wedstrijd met de 2-0. Even later kreeg hij ook een applausvervanging, met Saelemaekers in de bijrol. Milan telt nu 47 punten, evenveel als stadsrivaal Inter. Dat zijn er wel liefst achttien minder dan Napoli. Het is slechts een kwestie van tijd voor de Zuid-Italianen de Scudetto pakken.