Achtste finales Europa League: naast Union-Union moeten Man U en Arsenal uitkijken

Achtste finales Europa League: naast Union-Union moeten Man U en Arsenal uitkijken

24-02-2023 12:30 Laatste update: 12:35
2

In het Zwitserse Nyon is geloot voor de achtste finales van de Europa League. Union Saint-Gilloise is daarin uitgekomen tegen Union Berlin, een herhaling van de groepsfase is dat. Ook kleppers als Arsenal FC, Juventus, Manchester United en Sevilla FC kennen hun tegenstander.

Manchester United had in de play-off-ronde de vetste kluif om door te bijten. Na de uitschakeling van FC Barcelona lijken de Engelsen misschien wel topfavoriet voor eindwinst. Dan zullen ze in de achtste finales voorbij Real Betis moeten, een verraderlijke opponent. De stadsgenoot van Betis, Sevilla, aast dan weer op een zevende EL-trofee. Fenerbahçe wordt de volgende ronde op die queeste.

Ook Arsenal, nog altijd koploper in de Premier League, kent haar beloop. Sporting Club uit Portugal belooft een stevige uitdaging te worden. Verder zitten met AS Roma en Feyenoord nog de twee finalisten van de Conference League van vorig seizoen in het toernooi. De ploeg van José Mourinho ontmoet Sociedad, terwijl de Nederlanders publiekslieveling Shakhtar Donetsk ontmoeten.

Alle achtste finales op een rijtje:

Union Berlin - UNION
Sevilla - Fenerbahçe
Juventus - SC Freiburg
Bayer Leverkusen - Ferencvaros
Sporting Club - Arsenal FC
Manchester United - Real Betis
AS Roma - Real Sociedad
Shakhtar Donetsk - Feyenoord