Vorige trainers over Anderlecht-rechtsbuiten Dreyer: ''Druk kent Anders niet''

Vorige trainers over Anderlecht-rechtsbuiten Dreyer: ''Druk kent Anders niet''

23-02-2023 13:20 Laatste update: 14:50
1

Donderdagavond is het alles of niets voor RSC Anderlecht. Dan treft Paars-Wit Ludogorets in de Conference League en moet het een 1-0 achterstand goedmaken. Eén van de spelers die daarbij kan helpen is Anders Dreyer, oftwel 'The Iceman'. De voormalige trainers Brian Priske (ex-Club Brugge en KRC Genk) en John Lammers vertellen over de koele kikker.

''Druk? Dat kent Anders niet'', vertelde Priske over de rechtsbuiten aan Sporza. ''Hij houdt van wedstrijden met veel inzet. Zo loodste Anders ons naar de titel en Champions League'', zei Priske verder over de Dreyer die gemakkelijk met druk om kan gaan. Dat hielp ook om gezamenlijk de Deense landstitel binnen te halen met Midtjylland.

''Dat bewees hij bij Esbjerg meermaals. Kijk, je hebt spelers die vaak de 3 of 4-0 scoren, maar Anders zorgde meestal voor de 1-0'', beaamde Lammers die Dreyer onder zijn hoede had bij het Deense Esbjerg.

De Deen Dryer speelde na zijn komst in de wintermercato 6 matchen voor Paars-Wit in de Jupiler Pro League. De rechtsbuiten vond in die wedstrijden alweer 3 maal het doel voor Anderlecht, dat momenteel op de 9e plaats staat met 35 punten uit 26 wedstrijden.