Schoofs doet zijn voorspelling over titelstrijd: Iedereen kan punten verliezen

Schoofs doet zijn voorspelling over titelstrijd: "Iedereen kan punten verliezen"

22-02-2023 16:31
6

Het einde van de reguliere competitie nadert en er kan stilaan gespeculeerd worden over de mogelijke kampioen. KRC Genk is één van de grote kanshebber, maar lijkt ook in een klein dipje te zitten. Rob Schoofs doet zijn voorspelling over de titelstrijd.

De middenvelder van KV Mechelen vindt Genk nog steeds de grote favoriet om dit seizoen de titel te pakken. "Net wanneer je denkt dat Union de grote uitdager wordt, verliezen zij van Standard. Zo zie je maar dat iedereen punten kan verliezen. En Genk heeft die voorsprong", geeft hij aan in TVL Sportcafé.

Genk heeft momenteel een voorsprong van zeven punten op Union en zelfs meer op Antwerp en Club Brugge. Volgens Schoofs is die voorsprong ook nog te groot om ingehaald te worden. "Er zal toch veel moeten gebeuren voor andere ploegen dat nog gaan dichtfietsen en er zelfs overgaan. Dus ik denk dat Genk in het voordeel is", klinkt het.

De middenvelder gelooft ook dat Wouter Vrancken nog een grote rol zal spelen in het titeddebat. "Hij zal het heel simpel houden en de mensen vertrouwen blijven geven. Ik denk dat dit de enigste oplossing is. Er is ook geen sprake van nervositeit bij Genk", aldus Schoofs.