Gent profiteert optimaal van puntenverlies Club Brugge en wint van OHL

19-02-2023 17:46
14

KAA Gent heeft in eigen huis een goede zaak kunnen doen tegen Oud-Heverlee Leuven. Het had het moeilijk tegen de Leuvenaren, maar was wel bijzonder efficiënt en kon rekenen op een sterke Paul Nardi. Het werd 2-0.

Na het gelijkspel van Club Brugge kon KAA Gent een bijzonder goede zaak doen tegen Oud-Heverlee Leuven en moest het dus op zoek naar de overwinning. Het waren echter de Buffalo's die het best voor de dag kwamen en de beste kansen bij elkaar wisten te spelen.

Siebe Schrijvers was er dichtbij, maar schoot de openingstreffer tegen de deklat. Ook Al Tamari toonde zich meermaals gevaarlijk, maar Paul Nardi wist de Leuvenaren van het openingsdoelpunt te houden. Gent kreeg aanvallend weinig klaar, waardoor het 0-0 bleef tot de rust.

In de eerste helft kregen we dan wel een Leuvense storm, de doelpunten vielen aan Gentse zijde. Al vroeg in de tweede helft bracht Hugo Cuypers de Buffalo's op voorsprong. De reactie van OHL kwam er via Schrijvers, maar ook bij de nieuwe poging van de Leuvenaar wist Nardi de bezoekers van een doelpunt te houden.

Leuven kreeg de kansen, maar de doelpunten waren voor Gent. Twintig minuten voor tijd besliste Sven Kums de wedstrijd helemaal door de 2-0 eindstand op het scorebord te zetten.