Inter laat Napoli opnieuw verder uitlopen, Lukaku zwaar in de clinch met Barella

Inter laat Napoli opnieuw verder uitlopen, Lukaku zwaar in de clinch met Barella

13-02-2023 23:33 Laatste update: 23:38
11

Napoli staat weer een stapje dichter bij de Scudetto, en dat zonder zelf in actie te komen. Eerste achtervolger Internazionale verspeelde namelijk punten op bezoek bij Sampdoria (0-0). Romelu Lukaku mocht nog eens starten, maar liet zich vooral opmerken door een felle scheldtirade.

Voor het eerst sinds augustus 2022 (!) stond Lukaku nog eens in de basis bij Inter. Dat draaide echter uit op een sof. In een wedstrijd met nauwelijks doelrijpe mogelijkheden gebeurde het opvallendste moment vlak voor de rust. Na een slechte balcontrole van Lukaku wierp ploeggenoot Nicolo Barella hem een verwijt toe. Daarop ontstak de Rode Duivel in woede.

Lukaku beet Barella toe dat hij "zoiets niet mocht doen" en wierp hem ook enkele Italiaanse verwensingen naar het hoofd. Die bracht echter geen beterschap voor Inter. In de loop van de tweede helft werden zowel Lukaku als Barella naar de kant gehaald. Ook daarna vielen er echter geen doelpunten uit de lucht. Daardoor lacht Napoli in haar vuistje: de trotse leider van de Serie A telt nu al vijftien punten voorsprong op haar eerste achtervolger.