Ex-collega Tedesco over profiel bondscoach: Hij zette stadion in vuur en vlam”

Ex-collega Tedesco over profiel bondscoach: "Hij zette stadion in vuur en vlam”

09-02-2023 11:43 Laatste update: 11:44
1

De Rode Duivels hebben dan toch een nieuwe bondscoach, in de vorm van Domenico Tedesco. Een ex-collega van de Italiaanse Duitser getuigt over zijn kwaliteiten. De twee werkten samen in FC Schalke 04

Jan-Pieter Martens was prof in onder andere KV Mechelen, Roda JC en Sturm Graz. Hij moet de Belg zijn die Tedesco het beste kent, want hij was teammanager bij Schalke toen Tedesco daar coach was. “We hebben anderhalf jaar heel goed samengewerkt", zegt Martens, die nog steeds scout is bij Schalke. “Het zou niet juist zijn om hem een laptop trainer te noemen. Hij heeft vele andere kwaliteiten. Hij maakt zeer goede analyses, neemt pragmatische beslissingen en is zeer goed en duidelijk in zijn communicatie. Elke speler weet precies wat er van hem verwacht wordt", getuigt Martens. 

Tedesco heeft een heel andere persoonlijkheid dan Martinez, beweert Martens. "Hij is veel emotioneler en expressiever." Bij Schalke was hij ooit de tribune opgegaan om een overwinning te vieren met de fans. "Na afloop vroeg hij me of hij geen fout had gemaakt door dat te doen. Maar 60.000 toeschouwers scandeerden zijn naam”, aldus de ex-collega van Tedesco. “Hij was een onbekende toen hij bij Schalke aankwam. Hij wist het stadion in vuur en vlam te zetten, ook al had de club een lange weg afgelegd.”

Sommige spelers zullen verrast zijn dat ze niet meer in de ploeg zitten. "Martinez durfde geen keuzes te maken. Domenico is niet zo. Hij zal de beste spelers kiezen in zijn ogen. Zijn tactiek zal afhangen van de kwaliteiten van zijn spelers. Hij is erg flexibel. Maar ik kan u garanderen dat Tedesco al een heel duidelijk plan zal hebben om Zweden te verslaan."