Genk-directeur opleidingen Breugelmans: ''Meten ons graag met Europese topclub''

Genk-directeur opleidingen Breugelmans: ''Meten ons graag met Europese topclub''

08-02-2023 08:40 Laatste update: 08:51
1

Terwijl de hoofdselectie van KRC Genk koploper is van de Jupiler Pro league, maakt de jeugdafdeling van Genk zich op voor de Youth League-kraker tegen Juventus. Directeur Roland Breugelmans spreekt over de aankomende match.

''Wat de Challenger Pro League is voor de oudste lichting binnen Jong Genk, is de Youth League voor jongens daar net onder'', vertelde Breugelmans aan Het Belang van Limburg over de importantie van de Youth League.

''Ze worden extra geprikkeld, tot het uiterste gepusht in die matchen. Daarom meten we ons graag met internationale topclubs'', verwees Breugelmans naar de aankomende match tussen Genk en Juventus in de Youth League. 

Die extra ervaring doet spelers nog sneller stappen zetten'', aldus de directeur opleidingen over het hoe belangrijk zulke topmatchen zoals tegen Juventus zijn voor jeugdige spelers om te groeien.

De Youth League-topper tussen KRC Genk en Juventus wordt woensdagmiddag om 16 uur gespeeld. Volgende week woensdag treft het jeugdteam van Genk AEK Athene in de Al Abtal Cup.