Rode Duivel-kandidaten Bosz en Tedesco onder de loep: “Enorme voetbalvisie

Rode Duivel-kandidaten Bosz en Tedesco onder de loep: “Enorme voetbalvisie"

31-01-2023 07:46
2

Domenico Tedesco en Peter Bosz zijn de twee namen die nadrukkelijk worden genoemd om de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels te worden. Tijdens Extra Time werden de kandidaten onder de loep genomen.

Filip Joos is fan van Bosz. "Ik vind Bosz een geweldige naam", citeert Sporza de analist. "Het zijn mannen met een enorme voetbalvisie. Je ziet hen niet meteen als bondscoach, eerder als clubtrainer. Voor Bosz denk ik dat de concurrentie voor een terugkeer naar Ajax groot is. Maar de uitdrukking dat Bosz niets wint, klopt niet. Als je in Frankrijk en Duitsland niet bij PSG en Bayern werkt, dan win je niets. Wat wil je met Lyon en Dortmund?"

Dennis van Wijk liet zich dan weer uit over Tedesco, de topfavoriet om Roberto Martinez als op te volgen. "Tedesco is geen Red Bull-adept. Dat is ook de reden voor zijn ontslag bij RB Leipzig. Hij speelde niet het voetbal van hun DNA, die sturm und drang. Tedesco is tactisch zeer flexibel en past zich aan aan de kwaliteiten van de spelers die hij ter beschikking heeft. Hij is niet star in zijn tactische varianten, maar volgens wat ik hoorde, mist hij kleedkamergevoel.”