De Bilde ligt onder vuur na Gouden Schoen: Dat vind ik triestig

De Bilde ligt onder vuur na Gouden Schoen: "Dat vind ik triestig"

27-01-2023 11:44 Laatste update: 11:59
57

Tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen liep het woensdag even mis voor Gilles De Bilde. Hij moest Sari Kees interviewen, maar stelde zijn vragen aan de verkeerde persoon. De voorzitster van Genk Ladies vindt die 'blooper' niet zo grappig. 

"Stel je voor dat ik Mike Trésor wil interviewen, maar ik verwar hem met Ally Samatta. Dat zou toch ook niet kunnen?", aldus voorzitster Jacqueline Mahieux bij Het Nieuwsblad. "Voor velen was het gênante incident grappig, maar ik vond het vooral zeer spijtig. In de zaal zaten slechts twee vrouwen die genomineerd waren. Hoe kan je als journalist zijnde je dan nog vergissen? Dat vind ik triestig."

Toch wil Mahieux niet te negatief zijn. "Het feit dat er ook aan de vrouwen een Gouden Schoen uitgereikt wordt, is zeker al positief. Ik wil dus niet klagen, want ik merk ook dat het vrouwenvoetbal in België de laatste jaren veel meer respect krijgt. Ik vind het zeer triest dat dit gebeurd is, maar wij moeten gewoon blijven presteren, om ervoor te zorgen dat het vrouwenvoetbal het respect krijgt dat het verdient."

Uiteindelijk won Nicky Evrard de Gouden Schoen voor vrouwen. Tessa Wullaert pakte de tweede plaats, maar was niet aanwezig op het gala.