Vandenbempt over Antwerp: “Maakt de ploeg minder aantrekkelijk voor nieuwe coach”

Vandenbempt over Antwerp: “Maakt de ploeg minder aantrekkelijk voor nieuwe coach”

10 mei - 11:32
4

In de nasleep van de bekerfinale tussen Union en Antwerp, deelt analist Peter Vandenbempt op Sporza zijn inzichten over de toekomst van beide teams. Hij benadrukt het scherpe contrast tussen de twee: "De ploeg van vorig seizoen moet van redelijk ver opnieuw beginnen." 

Terwijl Union een nieuwe stap lijkt te zetten, uit Vandenbempt zijn bezorgdheid over de terugval van Antwerp. Vandenbempt werpt een blik op de huidige situatie bij Antwerp, waar de relatie tussen coach Mark van Bommel en het bestuur gespannen is. "Het eindigt al een beetje in mineur omdat er tussen het bestuur en de coach veel spanning is in beide richtingen. Een jaar geleden was het nochtans grote liefde." 

Vandenbempt benadrukt de teleurstellende prestaties na het glorieuze seizoen ervoor: "Van de dubbel en de Champions League naar zelfs geen Europees voetbal ... Dan ga je toch veel te ver achteruit." Ook de financiële situatie van Antwerp werpt volgens Vandenbempt nog uitdagingen op voor de toekomst.

"Spelers zullen verkocht moeten worden, wat de ploeg minder aantrekkelijk maakt voor een nieuwe coach”, klinkt het bij de analist. “Hij zal zich akkoord moeten verklaren dat er gewerkt wordt met de beschikbare middelen." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.