Ex-doelmannentrainer is streng voor Anderlecht: Hadden ons krediet kunnen geven

Ex-doelmannentrainer is streng voor Anderlecht: "Hadden ons krediet kunnen geven"

26-01-2023 08:01
32

Het vertrek van Felice Mazzu bij RSC Anderlecht zit Laurent Deraedt nog steeds dwars. De voormalige doelmannentrainer moest samen met hem vertrekken bij Anderlecht, maar ziet dat paars-wit het onder coach Brian Riemer niet beter doet.

"Anderlecht had ons meer krediet kunnen geven", geeft Deraedt aan bij Sudinfo. "Ik bel nog vier keer per week met Felice. Het klopt dat we geraakt zijn door de snelle beslissing van het Anderlechtbestuur. Als je de coaches na ons ziet en hun puntenbalans, kan je niet zeggen dat ze het veel beter doen dan wij", aldus de voormalige doelmannentrainer van Anderlecht.

Mazzu en zijn assistenten leken zelf ook niet te denken aan een vertrek bij Anderlecht en hoopten nog voor betere resultaten te halen. "Wij dachten er niet aan het schip zelf te verlaten", geeft hij aan. Eind oktober werd Mazzu echter al bedankt voor bewezen diensten bij paars-wit.

De Brusselaars stelden Riemer begin december uiteindelijk aan als de vervanger van Mazzu. De Deense trainer stond tot dusver zes keer langs de lijnen voor Anderlecht en wist daarin twee keer te winnen en drie keer gelijk te spelen. Er werd ook drie keer verloren.