STVV-talent Delorge (15) kiest voor Club Brugge: Moeilijk om 'nee' te zeggen

STVV-talent Delorge (15) kiest voor Club Brugge: "Moeilijk om 'nee' te zeggen"

24 januari - 16:03 Laatste update: 16:18
6

Club Brugge heeft met Lucas Delorge een nieuw talent in hui gehaald. De amper vijftienjarige zoon van STVV-icoon Peter Delorge verlaat de Kanaries voor een avontuur bij Blauw-Zwart. Daarmee volgt hij niet in de voetsporen van zijn vader, die enkel uitkwam voor STVV.

"Het is niet omdat ik heel mijn leven bij STVV heb gespeeld, dat mijn zonen dat ook moeten doen", zegt papa Peter Delorge in Het Belang van Limburg. "Natuurlijk was het mooi geweest als ik mijn zonen ooit allebei voor STVV had zien debuteren op het hoogste niveau. Maar het loopt nu anders", klinkt het.

Delorge begrijpt ook dat zijn zoon voor de Bruggelingen heeft gekozen. "Als de trein van een topclub als Club Brugge passeert, is het moeilijk om 'nee' te zeggen", geeft hij aan. Al stond Delorge al even op de lijst van Blauw-Zwart. "De interesse van Club Brugge is er al twee en een half jaar."

Na al die tijd heeft Delorge dan toch gekozen voor Club Brugge. "Ze zijn Lucas al die tijd blijven scouten en de goede dingen die ze altijd hebben gezien op het veld, werden steeds bevestigd. Ze wilden Lucas er ginder heel graag bij. Dat voelden wij ook en daarom hebben we nu toch toegehapt", aldus Delorge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie