Uitgaande transfer op til bij Barcelona? Ik wil vandaag met hem om de tafel

Uitgaande transfer op til bij Barcelona? "Ik wil vandaag met hem om de tafel"

18-01-2023 15:30

Xavi wil zo snel mogelijk om tafel met Memphis Depay om te praten over zijn mogelijke transfer. De Spaanse trainer gaat er in ieder geval wel vanuit dat hij een beroep kan doen op de Nederlander tijdens het bekerduel van donderdag tegen Ceuta. Het nakende gesprek kan ook invloed hebben op de toekomst van Yannick Carrasco.

"Ik wil vandaag met Memphis om de tafel zitten", vertelt zijn huidige trainer woensdag op een persconferentie voor aanvang van het duel met Ceuta. "Ik wil met hem spreken zodat ik te weten kan komen of hij wil vertrekken of niet. Naar mijn weten is hij nog steeds onze speler en ben ik erg blij met zijn professionaliteit. Ik reken op hem, ook al is het natuurlijk niet makkelijk wanneer je niet alles speelt."

Memphis wordt de laatste weken veelvuldig aan een vertrek uit Barcelona gelinkt. Internazionale leek even een mogelijke bestemming, maar tot nog toe is alleen Atlético Madrid erg concreet geweest voor de Nederlander. Mogelijk zou er een ruildeal met Carrasco op tafel liggen, maar die onderhandelingen tussen beide clubs lopen nog. Memphis heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij Barcelona.