Europese topclubs kijken naar KVC Westerlo: Dit is uniek

Europese topclubs kijken naar KVC Westerlo: "Dit is uniek"

15-01-2023 11:30
2

Na de promotie naar de Jupiler Pro League kon KVC Westerlo meteen overtuigen en rekenen op enkele uitblinkers. Club Brugge-huurling Maxim De Cuyper is bezig aan een goed seizoen, maar ook Nicolas Madsen en Lyle Foster konden al uitblinken. Dat zorgde al voor flink wat interesse.

In een gesprek met Gazet van Antwerpen onthult vicevoorzitter Hasan Cetinkaya dat heel wat ploegen beide spelers op de voet volgen. "Een tiental clubs. Uit de Premier League, de Bundesliga, Frankrijk, ­Italië, ­Spanje,… Wie de lijst van clubs ziet die scouts naar Westerlo sturen, is onder de indruk", vertelt hij.

Opvallend voor een relatief kleine ploeg als Westerlo, weet ook Cetinkaya. "In Fenerbahçe was ik dat gewend, maar voor Westerlo is dit uniek. Eén grote club, dat kan weleens gebeuren, maar ­iedere week twintig? Dit is zoals de Champions ­League, hè. Allemaal geven ze aan dat ze aangetrokken worden door de jonge ­spelers die hier een kans ­krijgen", klinkt het.

Eén van de spelers waar heel wat ploegen naar kijken is Madsen. Westerlo is echter niet van plan om hem te laten gaan. "Ik zie geen reden om hem te laten gaan", is Cetinkaya duidelijk. "Er is interesse, maar als club hebben ook wij ambitie en we willen hem hier nog ­minstens één jaar houden en van hem een A-international maken", besluit hij.