Eupen doet slechte zaak in strijd tegen degradatie met verlies tegen STVV

14-01-2023 20:01
1

Eupen heeft in eigen huis geen goed resultaat neergezet tegen STVV. Het moest in de spannende strijd tegen de degradatie absoluut drie punten zien te pakken, maar ging met 0-2 onderuit tegen de Kanaries.

De degradatiestrijd belooft dit jaar bijzonder spannend te worden en dat werd al snel duidelijk in het duel tussen Eupen en STVV. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken en gingen dan ook al snel vol in de aanval op zoek naar een doelpunt.

De eerste helft stond bol van de schoten naar doel, maar het echte grote gevaar bleef uit. Beide doelmannen leken tot de rust hun netten schoon te houden, al kwam daar voor de pauze toch verandering in. In de allerlaatste minuut van de eerste helft kon Gianni Bruno toch tot scoren komen en STVV op voorsprong brengen.

Eupen begon met één opdracht aan die tweede helft: scoren. Het begon ook sterk en kreeg enkele goede kansen om tot scoren te komen. Zowel N'Dri als Charles-Cook raakten echter niet voorbij de Japanse doelman Schmidt.

Het spel herstelde wat en beide ploegen bleven in evenwicht. Daar wist STVV uiteindelijk ook van te profiteren door zo'n twintig minuten voor tijd op dubbele voorsprong te komen. Het was Davidson die zijn eigen doelman verschalkte en de bal in doel devieerde.

Zowel Eupen als STVV kregen daarop nog enkele kansen om de score te vergroten, maar de treffer bleef uit. Het bleef 0-2.