'Anderlecht-fans vanavond in discussie met Fredberg en Riemer'

'Anderlecht-fans vanavond in discussie met Fredberg en Riemer'

11-01-2023 13:50
90

De situatie met betrekking tot de besparingsronde van RSC Anderlecht krijgt een nieuw vervolg. Vanavond is er namelijk een overleg tussen de fans en afgevaardigden van de club Jesper Fredberg en Brian Riemer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Anderlecht verkeert in zwaar weer. De club is genoodzaakt spelers te laten gaan en laat spelers nu zelfs voor meeneemmaaltijden betalen. Ook zijn de wedstrijdpremies voor het avontuur in Europa nog niet betaald. Na het vertrekken van hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans zijn er geluiden dat talentvolle jeugd ook bij Anderlecht wil vertrekken.

Vandaag verscheen er een open brief namens alle fans met betrekking tot de omstandigheden. Daarin eisen de fans het ontslag van Wouter Vandenhaute. Naar aanleiding van de brief is er vanavond een overleg tussen een overkoepelend orgaan van de supportersclubs, Jesper Fredberg en coach Brian Riemer.

''Maar die mensen zijn nu een maand bij Anderlecht en om die mensen nu naar de vuurlinie te sturen met supporters van Anderlecht terwijl ze niet weten hoe de situatie was in de vorige jaren lijkt een onbesuisde actie van bestuur'', vertelde Gilles De Bilde in het VTM Nieuws. ''Dus ik verwacht toch dat er vandaag een reactie komt van voorzitter Wouter Vandenhaute om meer uitleg te verschaffen over de situatie rondom de club, het vertrek van Jean Kindermans, enzovoorts'', zei De Bilde verder over de verwachtingen van het overleg. 

Anderlecht staat met de kersverse Brian Riemer aan het roer op de 12e plek in de Jupiler Pro League met 23 punten uit 19 wedstrijden. Club Brugge wacht zondag in de eerstvolgende Jupiler Pro League-wedstrijd.