'Kapitaal nodig voor in alarmerende toestand verkerend Mechelen'

'Kapitaal nodig voor in alarmerende toestand verkerend Mechelen'

11-01-2023 13:35 Laatste update: 13:37
14

KV Mechelen heeft dringend kapitaal nodig. Naast dat de club in de onderste regione van de Jupiler League staat, verkeert Mechelen namelijk in geldnood. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Mechelen kwam in deze situatie mede door de coronapandemie en de oplopende energie- en salariskosten. Daar stonden tot nu toe geen kapitaalinjecterende eigenaren tegenover. Mechelen moet voor alsnog hopen op steun van huidige aandeelhouders.

Dieter Penninckx, die 47% aandeelhouder is, had te kampen met het failliet gaande FNG. De modemagnaat, zelf Mechelen-fan, zou echter wel open staan voor aandelenverkoop. Nu zou het moeten komen van Philippe van Esch. De voorzitter van zusterclub Helmond Sport zou zijn 20% aandeel in Mechelen willen vergroten, maar zijn poging tot kopen werd geblokkeerd door Uytterhoeven en co. De Nederlander zou dan namelijk, in strijd met clubstatuten, 49% van de aandelen bezitten.

Er lijkt echter een oplossing in de maak. Diverse aandeelhouders lijken in de goede richting te gaan middels onderhandelingen met Mechelen. De voortgang daarvan zal duidelijker worden na de buitengewone Algemene Vergadering die donderdag plaatsvindt.

Ook sportief gezien heeft Mechelen moeite zich te handhaven en staat het daardoor op een 14e plek in de Jupiler Pro League. De ploeg van coach Steven Defour behaalde 19 punten uit 19 wedstrijden. Woensdag speelt het in de kwartfinale van de Beker van België tegen KV Kortrijk.