Vormer blikt terug op vertrek bij Club Brugge: Ik kijk wrang terug

Vormer blikt terug op vertrek bij Club Brugge: "Ik kijk wrang terug"

05-01-2023 18:00
7

De 34-jarige Ruud Vormer neemt na negen jaar afscheid van Club Brugge. Een afscheid in mineur voor de Nederlander. De ervaren middenvelder vindt dat hij een ander afscheid had kunnen krijgen en had het bijzonder moeilijk bij Blauw-Zwart.

De ervaren middenvelder speelde in augustus zijn laatste minuten met Blauw-Zwart tegen zijn nieuwe club SV Zulte Waregem. "Dat waren mijn laatste minuutjes bij Club, jammer", klinkt het bij Sporza. "Ik kijk wrang terug op het laatste jaar, na negen fantastische jaren ligt mijn afscheid gevoelig. Het had op een andere manier gekund, maar zo is voetbal, het is een harde wereld. Ik ga nu gewoon door en zij ook", vertelt hij.

Voor de Nederlander blijft het gissen waardoor het zo is gelopen. In zijn negen jaar bij Club Brugge won hij vijf titels, een beker en een Gouden Schoen. "Het is heel moeilijk te zeggen waar het fout gelopen is. Er komt zo veel bij kijken. Maar ik laat het nu lekker liggen en focus me op Zulte Waregem. Ik wil hen proberen te helpen en weer lekker plezier maken."

Zulte Waregem
Vormer heeft met Zulte Waregem een nieuwe club gevonden en hij koestert dan ook geen revanchegevoelens tegenover Club Brugge. "Dat heb ik niet nodig. De mensen weten wat ik kan. Ik wil positief zijn en opnieuw laten zien dat ik kan voetballen."

Het volgende hoofdstuk van Vormer gaat verder bij Zulte Waregem. "Ik ken Davy De fauw heel goed en die was heel positief over de club. Ik heb hem een paar keer gesproken en Zulte Waregem kwam er heel goed uit. Voor mij was het belangrijkste om lekker weer te voetballen. Bij Club was het heel lastig, ik trainde er alleen maar. Ik miste de adrenaline om belangrijk te zijn en om gas te geven in wedstrijden. Daarom koos ik hiervoor."

Aankomende zondag speelt Zulte Waregem tegen KV Mechelen. "Ik weet niet of ik zal starten, maar ik voel me alvast fit. Ik heb altijd hard getraind. Het vuur brandt nog heel hard om te laten zien dat ik nog top ben", besluit hij.