'Kortrijk en Mechelen staan achter supporters met wens opschuiven kwartfinale'

'Kortrijk en Mechelen staan achter supporters met wens opschuiven kwartfinale'

03-01-2023 16:30 Laatste update: 16:35
2

KV Kortrijk treedt op woensdag aan tegen KV Mechelen voor de Beker van België. De wedstrijd begint om 18.30 uur, maar daar zijn de fans niet tevreden mee. De fans van beide clubs willen dat de wedstrijd later begint. Beide clubs staan achter de fans, zo noteert Het Nieuwsblad.

“We vinden deze vraag van beide supporterskernen de logica zelve. Uiteraard willen we een evenwicht zoeken tussen de belangen voor een televisie-uitzending en die van de supporters. Zonder tv geen voetbal, zonder supporters geen voetbal: laten we dat toch niet vergeten.”, stelt Gert van Dyck, de directeur van KV Mechelen, die zegt dat de wens van de fans en voetbal zelf niet gescheiden van elkaar bestaan.

“Dit kan een mooie kwartfinale worden. Met veel sfeer langs de zijlijn als de wedstrijd later plaatsvindt. Want zowel voor onze fans als voor die van de bezoekers is dit veel te vroeg. En we hebben het dan nog niet over onze honderden medewerkers die instaan voor de organisatie. Ook zij haken bij dit vroege uur af”, zegt algemeen manager Matthias Leterme over het belang van de wens van fans en medewerkers en het verplaatsen van de wedstrijd.

KV Kortrijk staat op het moment 16e in de Jupiler Pro League. Dat terwijl KV Mechelen 14e staat. Ze ontlopen elkaar dus nauwelijks in de Belgische competitie. Naast de twee ploegen strijdt onder andere loploper KRC Genk nog om de Beker van België