Assistent-coach Zulte Waregem over rode kaarten “Onbegrijpelijk van Lardot”

Assistent-coach Zulte Waregem over rode kaarten “Onbegrijpelijk van Lardot”

28-12-2022 16:46
4

Zulte Waregem SV hoopt ongetwijfeld op beterschap in 2023. De ploeg van Mbaye Leye heeft het moeilijk in de competitie en bengelt achteraan op de 17e plek. Dinsdag verloor de club met 2-0 op het veld van STVV. 

Leye werd tijdens de rust een rode kaart getoond. Er zou een discussie tussen Lee en de scheidsrechter geweest zijn tijdens de rust. Assistent Patrick Asselman nam het roer over na de rust. Asselman was niet tevreden na afloop van de wedstrijd. De assistent-coach van Zulte Waregem had het vooral op de scheidsrechter gemunt. 

Hij kon de twee rode kaarten (want Sormo pakte ook nog rood) van Lardot maar moeilijk bevatten. “Tot aan de rode kaart voor Sormo hielden we gelijke tred met STVV. Het is jammer dat die onterechte rode kaart de wedstrijd op een cruciale manier beïnvloedde”, klinkt het.

“Ook de rode kaart voor de coach is onbegrijpelijk. Het ging om een normale woordenwisseling, met respect voor de scheidsrechter. Er stonden ook veel mensen rond en die waren allemaal verbaasd toen de ref plots de rode kaart bovenhaalde.”