Deila in kerstmodus: We toonden energie en inzet, nu genieten met familie

Deila in kerstmodus: "We toonden energie en inzet, nu genieten met familie"

24-12-2022 13:27
1

KAA Gent en Standard Luik hebben hun terugronde geopend met een doelpuntenloos gelijkspel. De bezoekers zagen af in de Ghelamco Arena en kwamen weinig in het stuk voor, maar hielden wel een puntje over aan de verplaatsing. Ronny Deila ontving dat met open armen.

"Je mag dit zeker een kleine overwinning noemen", drukte de Standard-coach zijn gevoel uit bij Sporza. Op voorhand had hij dan ook getekend voor een gelijkspel, benadrukt hij. "Gent is een goede ploeg, we toonden energie en inzet, ik ben ongelofelijk trots op de jongens vandaag. We hebben geleden, staan onder druk, maar als je kan gaan strijden voor de punten, moet je er staan."

Uiteraard was niet alles rozegeur en maneschijn bij Standard, beseft Deila ook wel. Vooral het gebrek aan gevaar moet de Noor toch enigszins zorgen baren. "Aanvallend hebben we vandaag niets gecreëerd, behalve de penaltyfase, maar zo’n dagen zijn er", schoof hij dat gebrek vakkundig onder de mat. Voor het overige had Deila slechts één boodschap meer voor zijn manschappen. "Nu genieten met de familie."