OFFICIEEL: Chelsea strikt piepjonge technisch directeur na RB Leipzig-vertrek

OFFICIEEL: Chelsea strikt piepjonge technisch directeur na RB Leipzig-vertrek

21-12-2022 12:02

Chelsea heeft een nieuwe technisch directeur. Christopher Vivell gaat per direct aan de slag op Stamford Bridge, zo maakt de Premier League-topclub woensdag bekend.

De komst van de pas 36-jarige Vivell hing al enige tijd in de lucht. De Duitser werd twee maanden geleden opvallend ontslagen bij RB Leipzig, waar hij bekend stond om zijn neusje voor talent. Bij Leipzig noteerde hij het ene na het andere succes, waaronder WK-sensatie Josko Gvardiol. Eerder was hij werkzaam bij zusterclub Red Bull Salzburg.

"Chelsea bouwt aan het meest opwindende project in het wereldwijde voetbal en ik ben trots om deel uit te maken van de club", zegt Vivell op de website van Chelsea. "Er is zoveel potentie voor de club om succesvol te blijven, zich te ontwikkelen en te groeien. Onder de nieuwe eigenaar, manager Graham Potter en het hele sportieve team is er een heldere filosofie, die wordt onderbouwd met data en innovatie."

Bij Chelsea is sinds de komst van eigenaar Todd Boehly een revolutie gaande. De volledige technische staf van The Blues is op de schop gegaan sinds de overname. De trainer werd vervangen, maar ook de elftalleider, keeperstrainer, hoofd van aankoopbeleid en assistent van aankoopbeleid werden vervangen. 

Vivell lijkt meteen aan de bak te kunnen in Londen. Chelsea zou zich willen versterken met Gvardiol, terwijl Cristopher Nkunku al zo goed als binnen is. Beide spelers zijn nu nog actief bij Leipzig, de oude club van de technisch directeur.