Qatar verwacht stortvloed aan Marokkaanse fans: 30 extra vliegtuigen

Qatar verwacht stortvloed aan Marokkaanse fans: 30 extra vliegtuigen

12-12-2022 18:31
2

Qatar verwacht een stortvloed aan Marokkaanse fans richting de halve finale tegen Frankrijk. Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc zet dertig extra vliegtuigen in om supporters te kunnen vervoeren. De vluchten vertrekken dinsdag en woensdag.

Marokko met basisspeler Selim Amallah (Standard) en bankzitter Bilal El Khannous (KRC Genk) is bezig aan een ongekende stunt op het WK in Qatar. Het werd niet alleen eerste in een groep met België, Kroatië en Canada, waardoor het voor het eerst sinds 1986 doorging naar de knock-outfase, het won ook nog eens van Spanje en Portugal, twee van de favorieten voor de eindzege. 

Nu wacht een clash met Frankrijk en daar willen alle Marokkanen bij zijn. Daarom heeft Royal Air Maroc extra vliegtuigen ingezet om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook zullen er meer vluchten terug gaan. 'Om de vele Marokkanen die het nationale team willen steunen en de emotie van de halve finale van het WK willen ervaren, heeft Royal Air Maroc een echte luchtbrug tussen Casablanca en Doha opgezet.'

Marokko en Frankrijk treffen elkaar woensdagavond om 20.00 uur.