Beerschot blijft aan de leiding in 1B na zuinige zege op het Kiel

Beerschot blijft aan de leiding in 1B na zuinige zege op het Kiel

11-12-2022 19:00 Laatste update: 19:07
2

Beerschot blijft aan de leiding in 1B. Tegen SL16, de beloftenploeg van Standard, ging het nochtans niet al te vlot. Een doelpunt van Verlinden was voldoende voor de driepunter. 

SK Beveren won op vrijdag al met 4-1 van RSCA Futures. Beerschot moest dus winnen om aan kop te blijven, maar SL16 begon goed en kon dreigen via Brrou. De eerste grote kans van Beerschot was wel binnen. Na twintig minuten kon Weymans met een voorzet Verlinden bereiken, die zijn vierde van het seizoen maakte. Beerschot hield de wedstrijd in handen tot de pauze.

In een minder goede tweede helft zagen we veel strijd, maar weinig doelkansen. Pas in het slotkwartier kwam SL16 nog opzetten. De Luikenaars stuurden alles naar voor en Ghalidi trof nog het doelhout. Van den Bergh miste ook nog een kans op 2-0, maar uiteindelijk mocht het Kiel toch vieren.

Beerschot zet haar zegereeks voort en heeft nu een mooie 18 op 18. Bij SL16 draait het een pak minder, want die ploeg staat tiende van de twaalf clubs in de Challenge Pro League.