Giroud schiet Frankrijk naar halve finale: 'Deed me denken aan WK-duel met België'

Giroud schiet Frankrijk naar halve finale: 'Deed me denken aan WK-duel met België'

11-12-2022 16:31
1

Olivier Giroud hoopt met Frankrijk de WK-eindzege te verlengen. De spits kroonde zich zaterdagavond tegen Engeland tot matchwinner, door de winnende 2-1 te maken. En dat doet hem herinneren aan een partij tegen onze Rode Duivels.

Giroud is de grote man bij Les Bleus. Zaterdagavond maakte hij zijn vierde doelpunt in Qatar. "Dit is geweldig. We hebben deze wedstrijd heel goed verdedigd", zegt hij na afloop tegen TF1. "Dit duel deed mij denken aan de WK-wedstrijd tegen België in 2018. Ik wist dat ik in de slotfase nog een kans zou krijgen en Grizi (Antoine Griezmann, red.) gaf een geweldige voorzet."

Het Brazilië van 1998 was tot zaterdagavond de laatste ploeg dat de halve finales wist te bereiken op een WK na titelwinst. Frankrijk neemt dat stokje over. "We waren allemaal bekend met de kwaliteiten van de Engelsen, maar we hebben heel solide gespeeld en wilden op de juiste momenten toeslaan in de counteraanval. Dat is gelukt. Ik ben supertrots op dit team. Ik hoop dat we nóg verder kunnen komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie