Haroun (Antwerp): “Ik geniet van laatste maanden en wil me nog laten zien”

Haroun (Antwerp): “Ik geniet van laatste maanden en wil me nog laten zien”

07-12-2022 10:47
1

De clubs uit de Jupiler Pro League zijn ondertussen terug begonnen met de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft. Voor Faris Haroun is het bij Antwerp toekijken. De middenvelder revalideert van een vervelende voetblessure. 

Haroun zit in de laatste maanden van zijn carrière. Toch hoopt hij te vertrekken met een prijs, en liefst van al de titel. “De Genkse voorsprong is groot, maar de vorige seizoenen hebben aangetoond dat er in de ­play-offs véél kan veranderen”, klinkt het bij Haroun. 

Haroun zet alles op alles om zo snel mogelijk terug op het veld te staan. Een pijnlijke voetblessure gooit nu al een tijdje roet in het eten. “In een van de laatste play-offmatchen van vorig seizoen kreeg ik een trap op mijn voet, waarna ik met een verdoving verder deed”, geeft Haroun aan in een interview met Het Nieuwsblad. “Eind deze zomer voelde ik mijn voet weer ­helemaal opzwellen op training”, getuigt Haroun over de vervelende blessure. “Telkens ik wil afzetten, voel ik pijn. Het genezingsproces vergt tijd, een termijn op mijn terugkeer plakken kan niet.”

Haroun speelde dit seizoen nog niet bijster veel. De middenvelder mocht twee keer invallen bij Antwerp. Hij gaf eerder al aan dat het misschien wel zijn laatste seizoen zal zijn. Wat zou het mooi zijn om die carrière af te sluiten met een titel. Daarvoor moet Antwerp wel een ferme inhaalbeweging doen op KRC Genk. “Over Genk ga ik me niet uitspreken. Wij moeten gewoon de top vier halen. De voorbije ­seizoenen zagen we dat in de play-offs, na de halvering van de punten, nog véél kan ver­anderen.”

De Brusselaar geeft verder nog mee dat hij eigenlijk nog niet aan het einde wilt denken. “Ik geniet van de laatste maanden én wil me nog laten zien. Wanneer de tijd rijp is om een beslissing over de toekomst te nemen, zal ik dat doen.”