Van Beerschot naar het WK: Hij heeft het Kiel in tranen verlaten

Van Beerschot naar het WK: "Hij heeft het Kiel in tranen verlaten"

17-11-2022 12:29

De fans van Beerschot zullen op het komende WK extra aandacht hebben voor Ecuador. Daar speelt namelijk Moises Caicedo. Op een blauwe maandag maakte Caicedo nog het mooie weer bij Beerschot. 

Inmiddels speelt Caicedo bij Brighton en wordt hij gevolgd door Chelsea, Liverpool en Manchester United. Zijn voormalige coach Greg Vanderidt is trots op hem. "Mooi om zien dat Moisés het zo goed doet", aldus Vanderidt bij Het Laatste Nieuws"Vanaf dag één was duidelijk dat Caicedo een onwaarschijnlijk potentieel had."

Uiteindelijk kon de huurling van Brighton amper vier maanden blijven. "Toen hij de spelersgroep op een middag inlichtte over zijn vertrek, had Moisés de tranen in de ogen. Die jongen was graag bij Beerschot. Hij is dan ook een crème van een gast. Iedereen vond het jammer dat Moisés vertrok, maar er was tegelijk veel begrip. Van de laatste uit de Belgische competitie naar de Premier League: zo’n kans kan je niet laten liggen, zeker als je de kwaliteiten en ambitie hebt van Caicedo."

Caicedo mag zich op zondag al meteen bewijzen. Ecuador speelt dan namelijk de openingswedstrijd van het WK tegen gastland Qatar.