De Bruyne kan WK-vorm nog één keer bijvijlen met basisplek tegen Brentford

De Bruyne kan WK-vorm nog één keer bijvijlen met basisplek tegen Brentford

12-11-2022 12:50 Laatste update: 13:05

De blik is stilaan volledig op het WK gericht, maar dit weekend staat in de nationale competities wel nog één speeldag op het programma. Dat is een uitgelezen kans voor de geselecteerde Rode Duivels om hun vorm nog enkele procentjes aan te scherpen. Kevin De Bruyne krijgt alvast die kans bij Manchester City.

City neemt het zaterdagmiddag (13u30) op tegen Brentford FC en daarbij doet Pep Guardiola graag beroep op De Bruyne. Als aanvoerder moet onze landgenoot zijn ploeggenoten bij de hand nemen. Ook Erling Haaland verschijnt aan de aftrap in de laatste partij van City voor het WK. Mogelijk duiken The Citizens de WK-break zelfs nog in als koploper van de Premier League. Dan moeten ze wel zelf winnen én hopen op een misstap van Arsenal FC bij Wolverhampton Wanderers.

Bij De Bruyne zit het met de vorm overigens al behoorlijk snor. Nadat Guardiola zich enkele weken geleden liet ontvallen dat hij 'meer verwachtte' van zijn spelmaker, heeft KDB dat advies ter harte genomen. Intussen staat hij op drie doelpunten en negen assists in de Premier League. Op het WK moet De Bruyne de absolute metronoom worden van de Rode Duivels.