Hangt ontslag van Schreuder in de lucht bij Ajax? 'Beperkte blik op de realiteit'

Hangt ontslag van Schreuder in de lucht bij Ajax? 'Beperkte blik op de realiteit'

07-11-2022 14:45
11

Ajax verloor zondag thuis de topper tegen PSV. De 1-2 nederlaag is slecht nieuws voor Alfred Schreuder. De voormalige trainer van Club Brugge moet vrezen voor zijn job. Dat meent Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. 

'Kijk niet raar op als Alfred Schreuder deze week tegen Vitesse en FC Emmen voor het laatst als hoofdtrainer op de bank zit bij Ajax. De nieuwe oefenmeester dirigeert zichzelf steeds verder een doodlopende weg in', stelt Driessen, die ziet dat ook de fans er wel klaar mee zijn. De regerend kampioen verloor zondag met 1-2 van PSV. De zevende nederlaag in evenveel toppers.

'Zelfs iemand zonder trainersdiploma’s ziet dat Schreuders ploeg naarmate dit seizoen vordert steeds verder wegzakt. Terwijl je mag eisen dat de nieuwe trainer in deze fase, drie maanden na een hectische transferzomer – 220 miljoen euro verkocht en voor 105 miljoen gekocht – de puzzel wel heeft gelegd', meent de verslaggever, die concludeert dat geen enkele Ajacied meer in vorm is.

Driessen gaat in op de situatie van Daley Blind. 'Schreuder is de strijd aangegaan met Blind en heeft deze echte Ajacied – qua achtergrond en als speler – tweemaal achtereen gepasseerd. Nadat Blind vier jaar lang nooit ter discussie stond. Het viel nog enigszins te begrijpen dat Schreuder tegen Rangers FC eens koos voor Owen Wijndal. Maar je flirt met snel ontslag als je vervolgens bij afwezigheid van de geblesseerde Wijndal in de topper tegen PSV kiest voor Devyne Rensch. De rechtsbenige Rensch kan als linksachter nooit brengen wat Blind kan.'

'In zijn penibele situatie houdt Schreuder zich vast aan de koppositie op de ranglijst, maar dat is een beperkte blik op de werkelijkheid', benadrukt Driessen. 'Ajax speelt met de aanwezige kwaliteiten zwaar onder z'n niveau. Vanaf de eerste seconde had de beslissing om Rensch tegen PSV de voorkeur te geven boven Blind een verlammende werking op alle Ajacieden. Het leek nergens op wat Ajax aan de bal liet zien. Terwijl daar juist Blinds kwaliteiten liggen.'