Clubbestuur komt met statement na amok: 'KAA Gent laat dit niet zomaar passeren'

Clubbestuur komt met statement na amok: 'KAA Gent laat dit niet zomaar passeren'

06-11-2022 22:00
17

KAA Gent pakte de drie punten in haar wedstrijd van het jaar, maar na de 2-0-zege tegen Club Brugge was niet alles peis en vree in de Arteveldestad. Bepaalde supporters van de thuisploeg lieten zich van hun slechtste kant zien. Enkelen kwamen zelfs in aanraking met de politie. Gent reageert nu scherp op die onlusten door middel van een statement.

Tom Vandenbulcke, communicatiemanager bij Gent, stuurde via Twitter een boodschap de wijde wereld in. In de eerste plaats onderstreept de club het sportieve belang van de overwinning van zondag én afgelopen donderdag. Toen plaatsten De Buffalo's zich met een klinkende 4-0 tegen Molde voor Europees voetbal na Nieuwjaar. Volgens Gent kan gesproken worden over een perfecte week.

Op sportief vlak althans, want de ongeregeldheden na de Slag om Vlaanderen hebben het Gentse bestuur pijn gedaan. Het communiqué stelt onder meer de vuurpijlen en de heibel op de familietribune aan de kaak, net als het conflict tussen enkele hooligans en de politie na afloop van de match. Gent belooft ook dat het gepast zal reageren.