Klopp fileert WK in Qatar: 'Hoe hebben we dit kunnen laten gebeuren?'

Klopp fileert WK in Qatar: 'Hoe hebben we dit kunnen laten gebeuren?'

05-11-2022 11:11
3

Liverpool-manager Jürgen Klopp wenst zijn spelers succes in Qatar, maar geniet zelf niet van het WK. Hij vindt het een schande dat het toernooi in de oliestaat gehouden wordt.

Het is geen geheim dat Klopp geen voorstander is van het WK in Qatar. Dat herhaalt hij nu. "Ik ga de wedstrijden sowieso kijken, maar het is anders. Ik heb een oude documentaire gezien over de hele situatie", zegt Klopp. "We weten allemaal hoe het is gebeurd en hoe we dit hebben kunnen laten gebeuren. Geen enkele juridische kwestie heeft daarna echt geleid tot een... Nu gaat het gebeuren. Je denkt: wauw, hoe konden ze dat laten gebeuren?"

"We konden daar in de zomer niet spelen vanwege de temperatuur, maar het is nu alsnog behoorlijk heet daar. Er was niet één stadion in Qatar, misschien één, dus moesten ze stadions bouwen. Niemand heeft daarover nagedacht. Dit is de situatie, die je gewoon boos kan maken. Hoe kun je hier niet boos om worden?", zegt Klopp.

"Nogmaals, ik bekijk het vanuit voetbalperspectief en ik hou er niet van dat spelers van tijd tot tijd in een situatie komen waarin ze een boodschap moeten uiten", zegt Klopp over de ophef. "Jullie zijn allemaal journalisten, jullie hadden een bericht moeten sturen. Jullie hebben er niet het meest kritische artikel over geschreven. En niet omdat het Qatar is, maar over de omstandigheden. Dat is duidelijk. Nu vertellen we de spelers dat ze een armband moeten dragen en als je het niet doet, sta je niet aan hun kant en als je het wel doet, sta je aan hun kant. Nee, nee, het zijn voetballers. Het toernooi is er en we hebben het allemaal laten gebeuren omdat er twaalf jaar geleden niemand was die iets deed. We kunnen het nu niet meer veranderen."