Martinez blijft Hazard verdedigen: Begrijpen dat hij speelt op basis van talent

Martinez blijft Hazard verdedigen: "Begrijpen dat hij speelt op basis van talent"

02-11-2022 12:49
43

Roberto Martinez heeft zijn liefde voor Eden Hazard nog maar eens verklaard. Hoewel het merendeel van de publieke opinie in hem geen basiskracht meer ziet bij de Rode Duivels, houdt de bondscoach graag aan zijn aanvoerder vast. Hij ziet daar verschillende redenen voor.

Martinez verdedigde Hazard de voorbije week al bij de Belgische pers en nu heeft hij dat standpunt herhaald bij het Britse TalkSport. "Mensen zeggen soms dat het door zijn lichaamsgewicht komt of omdat hij te veel vet meedraagt… Wel, hij draagt datzelfde lichaamsvet ook mee wanneer hij het verschil maakt. Je moet begrijpen dat hij een speler is die op basis van zijn talent speelt", legt de bondscoach uit.

Op sportief vlak blijft Martinez ervan overtuigd dat Hazard een meerwaarde kan bieden. "Hij heeft de capaciteiten om spelers één tegen één uit te schakelen", klinkt het. Dat Hazard niet meer over de versnelling lijkt te beschikken om dat ook regelmatig te doen, beschouwt Martinez als 'luie commentaar'. "Eden kan goeie en slechte wedstrijden hebben, maar zijn lichaamsgewicht blijft gelijk. Hij is zó getalenteerd, hij is geboren om te voetballen."

Daarnaast heeft Hazard nog een andere impact op de Rode Duivels. "De ruimte licht op als hij ergens binnenkomt. Iedereen geniet van zijn gezelschap. Hij zegt ook altijd de juiste dingen tegen de jongere spelers", deelt Martinez een pluim uit voor zijn mentale ingesteldheid. Het ziet er dus naar uit dat Hazard als basisspeler én aanvoerder in Qatar van start gaat.