Vanzeir over WK-deelname: “Hopen mag altijd, maar denk dat het moeilijk zal zijn”

Vanzeir over WK-deelname: “Hopen mag altijd, maar denk dat het moeilijk zal zijn”

02-11-2022 09:16
1

Dante Vanzeir mocht als een proeven van de Rode Duivels. Ondertussen kwam hij ook weer boven water in de Jupiler Pro League. Toch is de spits van Union naar eigen zeggen op dit moment niet echt bezig met het WK in Qatar. Al zal hij er wel staan als het land hem nodig heeft. 

Bij de Rode Duivels is Romelu Lukaku al jaren de nummer één spits. Maar de aanvaller van Inter ligt momenteel weer in de lappenmand. Het is nog lang niet zeker dat Big Rom tijdig fit geraakt voor het WK, Roberto Martinez moet dus een plan B of C achter de hand te houden. Plan B is Michy Batshuayi. Bij Plan C zijn er nog alternatieven zoals Loïs Openda en Vanzeir.

Vanzeir scoorde in oktober vlot. In de Jupiler Pro League deed de aanvaller van Union zes keer de netten trillen. En ook in Europa was hij trefzker. Braga was het slachtoffer van dienst. Rekent Vanzeir op een belletje van de bondscoach? "Hopen mag altijd, maar ik denk dat het moeilijk zal zijn", aldus Vanzeir in Het Laatste Nieuws.

De spits van Union weet dat zijn lot in de handen van de bondscoach ligt en dat zitten piekeren geen zin heeft. "Het is de keuze van mijnheer Martínez, maar ik ben er niet te fel mee bezig omdat ik weet dat de kans niet uiterst groot is. Ik probeer me te focussen op Union en als ik toch in de selectie zit, zal ik klaar zijn om mijn aandeel te hebben."