Ging Inter te snel met Lukaku? Als je pijn voelt, is het eigenlijk al te laat

Ging Inter te snel met Lukaku? "Als je pijn voelt, is het eigenlijk al te laat"

31-10-2022 22:36
5

De Rode Duivels kruisen hun vingers voor Romelu Lukaku. De recordschutter lag lange tijd in de lappenmand, kwam vorige week eindelijk opnieuw in actie, maar ondervond deze zondag opnieuw last aan zijn hamstring. Volgens Eddy Snelders is paniek nog niet noodzakelijk.

Lukaku werkte de voorbije maanden al hard aan zijn revalidatie. Hoe kan het dat hij zo snel opnieuw hervallen is? "Soms denk je dat die blessure voorbij is en ga je toch iets meer forceren. Als je pijn voelt, is het al te laat. Dan wordt het zeer moeilijk", legt Snelders uit bij Sporza. Het zou kunnen dat Internazionale een fout heeft gemaakt door Lukaku te snel te laten hervatten. "Een weekje extra is misschien goed voor het genezingsproces. Misschien is hij toch iets te enthousiast begonnen, wie weet." 

Hoe dan ook zal Big Rom zich steeds beter moeten verzorgen. "Romelu Lukaku is ook een kolos die veel power uitstraalt. Hij zal er meer en meer op moeten letten dat hij niet net over de grens gaat." Snelders heeft vervolgens ook nog een boodschap voor de werkgever. "Al hoop ik dat Inter hem niet nog snel probeert te brengen. Dan zou hij beter wachten tot hij bij de nationale ploeg is."

De prangende vraag is nu uiteraard of Lukaku het WK in topvorm kan halen. Dat start al over minder dan een maand. "Het is niet zo dat het helemaal hopeloos is", argumenteert Snelders. "Lukaku heeft ook niet veel nodig om heel scherp te zijn. En iemand als Michy Batshuayi kan het wel opvangen tot de 1/8e finales. Er is dus nog tijd", redeneert hij. Volgens Snelders hebben de Rode Duivels voldoende offensieve stootkracht om ook zonder Lukaku te winnen van Canada en Marokko.