Van Bommel (Antwerp) blijft rustig na mislukte overval: 'Complimenten aan politie'

Van Bommel (Antwerp) blijft rustig na mislukte overval: 'Complimenten aan politie'

28-10-2022 16:16
2

Mark van Bommel heeft vrijdag ogenschijnlijk kalm stilgestaan bij de mislukte overval bij zijn appartement in Antwerpen. De trainer van Royal Antwerp FC gaf in in aanloop naar het duel met Sporting Charleroi aan dat het goed met hem gaat.

"Dat was schrikken, maar ik moet complimenten geven aan de politie, om hoe zij dat opgepakt hebben. Ze waren er snel bij, maar voor de rest kan ik er ook niet heel veel over zeggen. Het onderzoek loopt. Het heeft impact, dat is logisch. Maar je moet zo snel mogelijk door. Dat heb ik gedaan. Ik heb dinsdag en woensdag gewoon getraind."

Van Bommel werd afgelopen maandag in de parkeergarage van zijn appartement opgewacht door een gewapende overvaller. Toen de 45-jarige trainer van Antwerp met zijn auto zijn garage binnen kwam rijden, zag hij iemand die een zaklamp op hem richtte en hem bedreigde met een pistool. Van Bommel reed snel weer achteruit, en wist te ontkomen. 

Spelers en trainers in de voetballerij worden de laatste tijd steeds vaker overvallen, zo ziet ook de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Bayern München. "Het heeft met de maatschappij te maken. Die is verhard en agressiever geworden. Het wordt er niet leuker op. Ik ben zelf attent, altijd aan het opletten. Dat is nu van pas gekomen."