Er is geen Kompany meer om de achterban tevreden te houden

"Er is geen Kompany meer om de achterban tevreden te houden"

24-10-2022 11:29
18

Het lot van Felice Mazzu is waarschijnlijk bezegeld bij Anderlecht. Marc Degryse beseft dat Anderlecht nu wel moet ingrijpen, ook al zijn de slechte resultaten niet (alleen) de schuld van de coach. 

"Geen enkele trainer kan dit overleven", zo vertelt Degryse aan Het Laatste Nieuws. "Als je drie keer in een week tijd verliest, dan houdt het op. Tegen Brugge waren ze nog verdienstelijk, maar dan een nederlaag tegen de laatste in de stand en dan de Clásico... dat is letterlijk de druppel voor Anderlecht en Mazzu. Als het bestuur nu niet ingrijpt, riskeren ze zondag misschien nog meer problemen tegen Eupen. Dus ik vrees voor Mazzu."

Anderlecht kan Mazzu zo niet aan boord houden. "Het doet me denken aan wat Coucke in 2019 deed, ook na een nederlaag tegen Standard. Hij haalde toen Kompany binnen en zo kon hij de supporters bedaren. Nu zijn we drie jaar verder en is de situatie nog erger. En is er geen Kompany meer om de achterban tevreden te houden. Met alle gebreken die er nu zijn, valt dit niet in één-twee-drie om te keren."

Het ontslag van Mazzu is nog niet officieel aangekondigd, maar dat bericht wordt nu snel verwacht. Robin Veldman van RSCA Futures zou hem voorlopig vervangen.