Genk legt ze vlot binnen in de eerste helft, leider spaart Westerlo na de rust

18-10-2022 22:41 Laatste update: 22:51
36

KRC Genk heeft dinsdag vlot gewonnen van KVC Westerlo. De leider in de Jupiler Pro League haalde het met 6-1. Voor de rust hadden de Limburgers er al vijf in het mandje gelegd. Westerlo speelde meer dan een halfuur met tien man na een rode kaart van Nene Dorgeles.

Op de vorige speeldag nam Genk de leiding over van Antwerp. Bij Genk ontbrak Arteaga door een schorsing. Ondanks zijn rode kaart tegen Oud-Heverlee Leuven mocht Preciado wel spelen. Dinsdag kreeg de Colombiaan te horen dat hij de komende matchen van Genk zal missen. Voorin was er een plaats weggelegd voor man-in-vorm Onuachu. Bij Westerlo kwam na het 2-2 gelijkspel tegen Seraing Dierckx en Fixelles in de ploeg.

De eerste kans voor de match was voor de bezoekers, maar Foster kon de score niet openen. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Heynen bediende Paintsil en die nam Bolat te grazen. De doelman van Westerlo die de vorige weken nog heel wat ballen uit zijn doel hield, kon dinsdag voor de rust amper iets keren. Genk was immers zeer effectief voor de pauze.

Na een corner kon Muñoz van dichtbij de bal over de lijn duwen. Na een kwartier leek de match al gespeeld, maar Westerlo kwam wel nog aan de aansluitingstreffer. Na een al dan niet overtreding van Preciado ging de bal op de stip. De VAR greep niet in, waardoor Dierckx vanaf elf meter kon scoren. Vandevoordt hield daarna Foster van de gelijkmaker.

Nadien ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Dit keer bekeek de VAR wel de beelden. Het duurde vier - vijf minuten voor er een beslissing kwam, maar dat had niets met de overtreding te maken, maar wel met een eventuele buitenspelfase. Uiteindelijk mocht Onuachu de strafschop omzetten. Vijf minuten voor de rust was Onuachu weer aan het feest. Ook Muñoz mocht nog voor de rust een tweede keer scoren.

De tweede helft was eigenlijk overbodig. Een rode kaart van Nene was nog het te vermelden waard. De 6-1 eindstand kwam uiteindelijk tien minuten op het einde op het bord met dank aan Hrošovský.