Het hoge woord is eruit: Real Madrid-spits Benzema wint Ballon d'Or

Het hoge woord is eruit: Real Madrid-spits Benzema wint Ballon d'Or

17-10-2022 21:59 Laatste update: 22:04
9

Het hoge woord is eruit: Karim Benzema is de winnaar van de Ballon d'Or 2022. De spits van Real Madrid bleef zijn concurrenten voor en sleept de 66e Gouden Bal in de wacht. Ook Kevin De Bruyne was een belangrijke kanshebber, maar de draaischijf van Manchester City en de Rode Duivels moest zijn meerdere erkennen in het wonderlijke seizoen van zijn Franse concurrent.

Benzema krijgt met het winnen van de Ballon d'Or eindelijk wat hij volgens velen al langer verdiende. Met zijn doelpunten droeg hij bij aan het winnen van de competitie en de Champions League, terwijl hij de jaren daarvoor ook al een cruciale rol vertolkte. Benzema blijft onder meer Kylian Mbappé, Robert Lewandowski en Erling Haaland voor.

Naast hem op het podium stonden echter twee andere sterren te blinken. Kevin De Bruyne mocht de laagste trede invullen. Daarmee zet hij een historische prestatie neer: voor het eerst ooit haalde een Belg namelijk de top-drie. Naast Benzema schatten de stemgerechtigden ook Sadio Mané hoger in dan KDB. Thibaut Courtois eindigde dan weer als zevende. Hij sleepte wel de trofee voor beste doelman in de wacht.